NAPRAWA SIMSONA

Jeśli masz problem z motocyklem i nie wiesz jak go rozwiązać, napisz a na pewno ktoś Ci pomoże.
Regulamin działu
Przed założeniem nowego tematu upewnij się, że jego tytuł zawiera markę i model pojazdu jakiego dotyczy problem, najlepiej podane w nawiasie kwadratowym czyli [marka model] precyzyjny typ usterki. Ułatwi to korzystanie z wyszukiwarki.

Tematy, które nie będą spełniały podanych zasad zostaną usunięte.


    Przykłady: [Komar 2351] regulacja zapłonu
    Komar 2351 regulacja zapłonu
    Regulacja zapłonu Komar 2351

NAPRAWA SIMSONA

Postprzez bartek0456 » 28 wrz 2008, o 18:05

Witam dostałem od mojego dziadka simsona sr50 1989 4 biegowy jednak leżał w garażu przez wiele lat i już wtedy był zepsuty chciałbym się zpytać czy nieznacie jakiegoś pana co się zajmuje tym prywatnie w okolicach górnego śląska i małopolski?
mój simek niema :
-kierukowskażó
-odpowiedniego startera
-i jakieś tam drobinki
Mój simek ma zepsute
-magneto
-chyba gażnik (ale nie jetem pewien)
Chciałby zrobić:
-instalacje elektryczna nie wiem czy tak to sie nazywa tzn chce zamiast magneta akumulatorek
-chce aby był w w dobrej formie użytkowej

założyłem z dziadkiem magneto inne dawalem kotqa już był inny dżwiek ale gdy sprawdzałem czy jest iskra to byla przed kopniakiem potem już nie


pomózcie polećcie jakiegoś pana w tym regionie albo poradzcie co i jak na forum chce go zremontować ale też żeby koszty były do 500zł z góry dziękuje
bartek0456
MotoManiak
MotoManiak
 
Posty: 41
Dołączył(a): 28 wrz 2008, o 17:48
Lokalizacja: Jaworzno

NAPRAWA SIMSONA

Postprzez Pani Kontekstowa » 28 wrz 2008, o 18:05

Miejsce na reklamę
Pani Kontekstowa
 

Postprzez Konrad » 29 wrz 2008, o 12:42

Ja się moge podjąć :)
Avatar użytkownika
Konrad
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
 
Posty: 7324
Dołączył(a): 8 cze 2007, o 14:42
Lokalizacja: Lędziny
Pochwały: 3

Postprzez Igor » 29 wrz 2008, o 20:35

Ja mogę polecić tylko pana wyżej naprawdę o motoryzacji DDR wie naprawdę dużo a wystarczy spojrzeć do tematu o AWO aby przekonać się z jaką pasją i dbałością o szczegóły wykonuje remonty. ;]
Avatar użytkownika
Igor
MotoManiak
MotoManiak
 
Posty: 291
Dołączył(a): 11 paź 2007, o 19:55
Lokalizacja: Aleksandrów Łódzki

Postprzez marcin9561 » 29 wrz 2008, o 20:45

no dokładnie ja też polecam Quniuśa
http://bikepics.com/members/marcin9561/

ŚCIĄGANIE SKUTERÓW ZZA GRANICY , TANIO I SOLIDNIE. ZAPRASZAM!
marcin9561
MotoManiak
MotoManiak
 
Posty: 1899
Dołączył(a): 31 sty 2008, o 22:25
Lokalizacja: Słupsk
Pojazdy: CEZET 175 , APRILIA RS 125 ,Citroen Xsara Picasso

Postprzez bartek0456 » 29 wrz 2008, o 20:48

nom chyba się zdecyduje ale nich odpisz mi na gg albo pw :)
bartek0456
MotoManiak
MotoManiak
 
Posty: 41
Dołączył(a): 28 wrz 2008, o 17:48
Lokalizacja: Jaworzno

Postprzez kadet94 » 29 wrz 2008, o 21:35

bartek0456 napisał(a):chce zamiast magneta akumulatorek

niebardzo rozumiem jak to ma wyglądać :hmm:
Avatar użytkownika
kadet94
MotoManiak
MotoManiak
 
Posty: 588
Dołączył(a): 12 lut 2008, o 11:06
Lokalizacja: Wrocław/Miękinia

Postprzez endek » 29 wrz 2008, o 22:10

kadet94 napisał(a):
bartek0456 napisał(a):chce zamiast magneta akumulatorek

niebardzo rozumiem jak to ma wyglądać :hmm:

moze chodziło o bateryjny zaplon :)

z RWD jest jak z seksem - po co jechać na ręcznym skoro można dawać w pi*dę
Avatar użytkownika
endek
MotoManiak
MotoManiak
 
Posty: 8963
Dołączył(a): 4 kwi 2007, o 12:42
Lokalizacja: Piotrków Trybunalski
Pochwały: 1

Postprzez Marek » 30 wrz 2008, o 00:01

hmm to wtedy chyba tez musi byc magneto bo co bedzie przedluzacz ciagnol za soba i prostownik ?
Zdravim =MRS=
Maras-Tech Corporation
Pro-Mastah Weteran
Obrazek
Avatar użytkownika
Marek
*supporting
*supporting
 
Posty: 2169
Dołączył(a): 5 paź 2007, o 00:32
Lokalizacja: Oberschlesien - Ratibor
Pojazdy: In Comming >> MT SMX90

Postprzez pawelak23 » 30 wrz 2008, o 15:41

maras52 napisał(a):hmm to wtedy chyba tez musi byc magneto bo co bedzie przedluzacz ciagnol za soba i prostownik ?

Wystarczy mostek prostowniczy albo jakaś dioda :yes:
Magneto musi być chyba że chcesz co 5 km ładować aku :]
"Motór nie umiera nigdy, motór jest wieczny"

95% userów przychodzi po pomoc, jeżeli jesteś te 5% wklej sobie TO do podpisu
Avatar użytkownika
pawelak23
MotoManiak
MotoManiak
 
Posty: 306
Dołączył(a): 12 lip 2008, o 16:43
Lokalizacja: Szlachta

Postprzez bartek0456 » 30 wrz 2008, o 15:51

ja sie na tym nieznam tak mi dziadek mowil ae może żle zrozumiale i tak zmienilem zdanie wole klasyczny zapon tak mi poleci qunius
bartek0456
MotoManiak
MotoManiak
 
Posty: 41
Dołączył(a): 28 wrz 2008, o 17:48
Lokalizacja: Jaworzno

Postprzez Marek » 1 paź 2008, o 13:08

pawelak23 napisał(a):Wystarczy mostek prostowniczy albo jakaś dioda

Mialem na mysli ze bedzie ciagnol za soba przedluzacz a na bagazniku bedzie prostownik na 230V ;) ktory bedzie ladowac aku

A to ze zwykla dioda wystarczy to wiem ale jest to niezdrowe dla akumulatora (za duzy prad ladowania)
Zdravim =MRS=
Maras-Tech Corporation
Pro-Mastah Weteran
Obrazek
Avatar użytkownika
Marek
*supporting
*supporting
 
Posty: 2169
Dołączył(a): 5 paź 2007, o 00:32
Lokalizacja: Oberschlesien - Ratibor
Pojazdy: In Comming >> MT SMX90


Powrót do Pomoc

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: ogarek205 i 43 gości