W tym temacie chcę zadać dwa inne pytania aby nie zakładać dwóch oddzielnych tematów.
1. Po ostatnim rozpołowieniu silnika coś z nim jest nie tak gdyż podczas jazdy czy spokojnej pracy komar strasznie się trzęsie być może skrzywił mi się delikatnie wał ale to naprawdę delikatnie gdyż spadł mi z małej wysokości jak miałem rozebrany silnik. Denerwują mnie te wibracje bo wszystko mi na komarze trzeszczy i nie jeździ się komfortowo... Czy jest jakiś sposób na te wibracje oprócz wymiana wału?
2. Składałem koledze silnik 223 i zgubiły się nam 3 zapinki na sprzęgło które trzymają te sprężynki od wysprzęglania, gdzie je można dokupić i jak się one nazywają bo nawet nie wiem pod jaką nazwą tego szukać aha i jaki to jest rozmiar.?
Ostatnio zmieniony przez NIKE dnia 29 Lip 2010, 14:45, w całości zmieniany 1 raz
alus MotoManiak
Dni na forum: 648
Miejscowość: Myszków (śląsk)
Pojazd: Jawa Babetta Star 143 '96 , Romet Pony M2 '88
Wysłany:
29 Lip 2010, 14:38
1. wszstkie inne srodki to pół środki... przy komarze raczej nic nie zrobisz z tym...
2. Kupisz w kazdym sklepie z czesciami do jawek , rometów. Wytłumczasz po prostu o co ci chodzi.
Czego może być wina jeżeli na rozgrzanym silniku nie mogę go odpalić z kopniaka, znaczy kopniak się ślizga jakbym miał wciśnięte sprzęgło, sprzęgło się nie ślizga wyregulowane dobrze sprawdzałem. Na zimnym wszystko dobrze. olej w przekładni to Hipol.
alus MotoManiak
Dni na forum: 648
Miejscowość: Myszków (śląsk)
Pojazd: Jawa Babetta Star 143 '96 , Romet Pony M2 '88
Wysłany:
29 Lip 2010, 15:11
od hipolu czasem potrafia sie sklejac tarczki sprzeglowe... ja bym ci polecil zmienic olej na lux-a 10.
No ale coś mi się zaczyna dziać ze sprzęgłem, gdyż nieraz jak po postoju chce wcisnąć sprzęgło to jest zablokowane nie da się wcisnąć dopiero jak wrzucę np. 2 bieg i ruszę kołem to się odblokowuje to sprzęgło, co się może dziać?
Zobacz następny temat Zobacz poprzedni temat Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach