FAQ  •  Szukaj  •  Użytkownicy  •  Mapa    •  Rejestracja  •  Profil  •  Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości  •  Zaloguj
 kupowaliście kiedyś komara/silniki/części ze złomu??? Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat

Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu
Autor Wiadomość
Yazda
Zwycięzca konkursu
Zwycięzca konkursu

Dni na forum: 825
Miejscowość: Ostrzeszów

Pochwał: 1

Pojazd: Romet 50 T-1,Fiat 126p,Motorynka M-1(projekt)

PostWysłany: 06 Lip 2010, 14:51 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

kurde byłem na złomie z myslą że znajde wydech od komara/motorynki. Ale znalazłem tylko 2x rama wsk 2 ramówka,amortyzatory,gaźnik i kiera;/

Fiat 126 p
Motorynka M1
Image
http://motoalbum.pl/pojazd/4022
nie szalej :f
Oglądaj profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćMój pojazd na MotoAlbum.pl
Michallres
MotoManiak
MotoManiak

Dni na forum: 421
Miejscowość: ZŁOCZEW

Pojazd: Komarki 232, 2x 2350,2351,2352W,Romet chart 210,kadet,50T1,coliber, SHL M11 x2

PostWysłany: 09 Lip 2010, 17:49 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

A ja dzisiaj zajeżdżam nie ma nic myślę zabieram się i jadę. Nagle błysnął mi chrom po oczach podszedłem kpl lampa od sztywniaka. Brakowało tylko licznika ;) za chwilę patrze a obok leży cała skrzynka części od komara śrubki itd. Znalazło się sprzęgło odśrodkowe od komara :shock: do tego wziąłem sobie manetkę od gazu odstojnik od 232 uchwyt zbiornika komar i chyba ze 3 fajki w tym dwie to takie brązowe i bardzo dobrze wchodziły na świecę. W częściach było tam kilka pływaków , śrubek od silnika. Były też chyba ze 3 koła 16" ale już bez bębnów poszły na aluminium. Za te części co kupiłem dałem dwa złote i jestem bardzo zadowolony z zakupów. Odłożyłem kiedyś pompkę ZZR z drewnianą rączką ale dzisiaj jej nie było :/

Komarów jest bardzo dużo , wystarczy szukać np w lesie :F
Oglądaj profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
adam9419
MotoManiak
MotoManiak

Dni na forum: 331
Miejscowość: KALISZ

Pojazd: Komar 2330, Komar 2361

PostWysłany: 10 Lip 2010, 14:02 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Ja dzisiaj byłem i stoją dwa ogary 200 bez kół ale gosciu nie chciał sprzedać bo były wyrejestrowane. Jadę jeszcze w poniedziałek jak będzie szef.

MotoManiak
MotoManiak

Dni na forum: 924
Miejscowość: Dubicze Cerkiewne

Pochwał: 2

Pojazd: Jawa 220 Skuter, 2x Simson SR2, ZZR Komar MR 2320, Wierchowina 5, Wierchowina 6, Romet Chart 210, WSK 125, WSK 175, Romet Pony M-2 (motorynka), Kingway Yamasaki, Ford Eskort 1.3 Brawo, rower

PostWysłany: 10 Lip 2010, 14:14 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

A ja kupiłem simka i sztywniaka. Na innym złomie było kilka komarów i spalony Jicheng na kołach jak od motorynki :D A na jeszcze innym był pegaz, ale ze zbiornikiem kadeta, a oryginalnego nie ma :/

Mój sen stał się Jawą :mrgreen:
http://motoalbum.pl/pojazd/5199
Oglądaj profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćWyślij emailOdwiedź stronę autoraMój pojazd na MotoAlbum.pl
Aleksander
Zwycięzca konkursu
Zwycięzca konkursu

Dni na forum: 1269
Miejscowość: Piechowice

Pochwał: 3

Pojazd: Pegaz 750x2, Ogar 200 , Romet 50-t-1, Romet Kadet,

PostWysłany: 10 Lip 2010, 15:39 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

ja kupiłem niedawno cylinder do silnika 023
w bardzo ładnym stanie (gwinty dobre radiatory nie połane)
za 2zł :F

Oglądaj profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćWyślij emailMój pojazd na MotoAlbum.pl
polo
MotoManiak
MotoManiak

Dni na forum: 924

Pochwał: 2

Pojazd: Jawa 220 Skuter, 2x Simson SR2, ZZR Komar MR 2320, Wierchowina 5, Wierchowina 6, Romet Chart 210, WSK 125, WSK 175, Romet Pony M-2 (motorynka), Kingway Yamasaki, Ford Eskort 1.3 Brawo, rower

PostWysłany: 10 Lip 2010, 17:02 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

A i zapomniałem dodać, ze kupiłem jeszcze dwie puszki do WFMki i klamkę chyba od MZ za 2zł. Jak są wakacje i motor wróci z naprawy, to będę jeździł co tydzień na wycieczki po złomach :D

Mój sen stał się Jawą :mrgreen:
http://motoalbum.pl/pojazd/5199
Oglądaj profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćWyślij emailOdwiedź stronę autoraMój pojazd na MotoAlbum.pl
driver 50
MotoManiak
MotoManiak

Dni na forum: 185

Pojazd: DELTA RMR 24, komar 2350, komar 2350-2, komar 2330 (pedałowiec) :D

PostWysłany: 10 Lip 2010, 17:31 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

no udane zakupy były komar 2350 pierwsza wersja w dobrym stanie z brakami, komar 2350-2 (dawca paru części :D ) z fajną naklejką na baku (naga laska :F :mrgreen: ) koła do komarka, błotnik z rometa 50-t-1, korek wlewu paliwa do komara, polo wygrzebał zbiornik paliwa do cz chyba flower (ma taki napis) i to chyba wszystko :)

MotoManiak
MotoManiak

Pojazd: Komarki 232, 2x 2350,2351,2352W,Romet chart 210,kadet,50T1,coliber, SHL M11 x2

PostWysłany: 29 Lip 2010, 15:29 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

JA byłem na złomku rama od ogara 205 po silnik Wski z 1989r wezmę z niej przednie zawieszenie bo w ładnym ma stanie ;) Przeszłem dalej a tam wachacz od komara z amorem czarna manetka taka jak w 2330 lub sporcie klosz lamy przedniej osłona gaźnika ogar i masa jakiś pierdół. Na koniec poszedłem na halę a na niej silnik S-38ZB4 niekompletny ale wał miał w idealnym stanie pewnie ze 35zł by chcieli ;) a reszta po staremu czyli ramy od ogara które były kompletne a teraz już zostały gołe ramy widać ktoś ratuje części co mnie bardzo cieszy :)

Yazda
Zwycięzca konkursu
Zwycięzca konkursu

Dni na forum: 825
Miejscowość: Ostrzeszów

Pojazd: Romet 50 T-1,Fiat 126p,Motorynka M-1(projekt)

PostWysłany: 29 Lip 2010, 21:11 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Michallres czyli u Ciebie na złomie mozna znnaleśc przód od rometa? moze być bez koła, a ile za to wołają

Fiat 126 p
Motorynka M1
Image
http://motoalbum.pl/pojazd/4022
nie szalej :f
Oglądaj profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćMój pojazd na MotoAlbum.pl
Michallres
MotoManiak
MotoManiak

PostWysłany: 30 Lip 2010, 12:11 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Nie wiem , na wagę 1,50 za kg ;) ale przód ja biorę :D

alus
MotoManiak
MotoManiak

Dni na forum: 649
Miejscowość: Myszków (śląsk)

Pojazd: Jawa Babetta Star 143 '96 , Romet Pony M2 '88

PostWysłany: 30 Lip 2010, 15:11 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

kurde chyba sie przejde na złom w poniedziałek :D

MotoManiak
MotoManiak

Dni na forum: 345

PostWysłany: 31 Lip 2010, 16:53 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Panowie jakby ktoś był tak miły i znalazł na złomie przód od motorynki wysztko oprócz kierownicy bardzo bym prosił o kontakt ! : )

adrian napisał:
to są jakieś kontrolki czy coś, dał je tam ktoś bo pewne dziury były czy coś
Danio
MotoManiak
MotoManiak

Dni na forum: 676
Miejscowość: Pruchna

Pojazd: Simson S61

PostWysłany: 11 Sie 2010, 11:38 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

A ja dzisiaj wykręciłem z ramy ogara 205 lampę tylną, nie obyło się bez piłki do metalu bo śruba tak zardzewiała.

MotoManiak
MotoManiak

Dni na forum: 570
Miejscowość: Pleszew

Pojazd: 3x Koszmar 2350 :D

PostWysłany: 11 Sie 2010, 12:50 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Panowie jak chodzicie tak po złomach niech mi ktoś z komara wykręci te schowki boczne? Zapłace za to i za wysyłkę bo bardzo potrzebuje:). Może być tez sam lewy bo na nim mi zalezy najbardziej. ten od strony co jest magneto :F

Danio
MotoManiak
MotoManiak

Dni na forum: 676
Miejscowość: Pruchna

Pojazd: Simson S61

PostWysłany: 11 Sie 2010, 22:19 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

paliwo
Jak będzie to wykręcę ale u mnie na złomie jeszcze nigdy komara nie było. Były tylko Jawki Romety 205, 200.

Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu

Skocz do:   

Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat