Dni na forum: 244
Miejscowość: Ostrów Wielkopolski
Pojazd: Simson s51 Rezo Edition
Wysłany:
21 Lip 2010, 01:58
Robię cieczaka z innego całkiem powodu. Mniejszy koszt . Chłodnice mam za free, jedynie co muszę jeszcze załatwić to jakąś pompkę elektryczną, najprawdopodobniej będzie to pompka paliwa
Ahh jak dobrze że wróciłeś...Sam po twoich przeróbkach simsona zacząłem myśleć o 223 LC ale miałem problem z pąmpką...A te pompkę od paliwa to od czego myślisz podebrać coś jakieś auto skuter czy??I czy ona wytrzyma??
Wysłany:
21 Lip 2010, 11:15
Od rs50. Sprawdzony patent z tą pompką, są bardzo wydajne, bardziej niż się każdemu wydaje. Pompka będzie od samochodu jakiegoś, który dużo pali . Wyjazd na ulice i data zakończenia niestety na razie jeszcze nie zależy ode mnie. Więc nie znam terminu. Bo gdybym miał wszystkie części pod dupą tak jak w przypadku renowacji jakiegoś moto to jest łatwa robota, ale tutaj to jest masakra, kupa dopasowywania szukania kombinowania.
Wysłany:
29 Lip 2010, 03:04
Mały up.
Do ukończenia sima zostało:
-dojście paczki z gaźnikiem
-dojście paczki ze sworzniem i zabezpieczeniami
- kupno łożysk na wał.
- zrobienie uszczelki pod cyla
- dokończenie spawania cylindra (membrana dt125 i króciec jest )
- spawanie wydechu i zawijanie stozków
- szlif cylindra
- budowa obiegu wody: zbiorniczek, pompka, chłodnica wszystko jest
Najwięcej srania to z tym wydechem, ale jak wszystko ładnie dopasowane to przy spawaniu powinno być ok. Efekt powalający póki co ale i tak czekam na sportowa kichę w całej okazałości
Zobacz następny temat Zobacz poprzedni temat Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach