Brak kierunkowskazów i klaksonu simson

Jeśli masz problem z motocyklem i nie wiesz jak go rozwiązać, napisz a na pewno ktoś Ci pomoże.
Regulamin działu
Przed założeniem nowego tematu upewnij się, że jego tytuł zawiera markę i model pojazdu jakiego dotyczy problem, najlepiej podane w nawiasie kwadratowym czyli [marka model] precyzyjny typ usterki. Ułatwi to korzystanie z wyszukiwarki.

Tematy, które nie będą spełniały podanych zasad zostaną usunięte.


    Przykłady: [Komar 2351] regulacja zapłonu
    Komar 2351 regulacja zapłonu
    Regulacja zapłonu Komar 2351

Brak kierunkowskazów i klaksonu simson

Postprzez Wrzosa » 2 cze 2009, o 11:57

Witam mam taki problem gdyż nagle przestały mi działać kierunkowskazy i klakson w moim simsonie. Bezpiecznik jest dobry akumulator naładowany:/. Czy może to być od przerywacza kierunków bo słyszałem że klakson też coś ma z przerywaczem?? Jaka może być inna przyczyna??
Wrzosa
Avatar użytkownika
Wrzosa
MotoManiak
MotoManiak
 
Posty: 136
Dołączył(a): 9 cze 2007, o 09:22
Lokalizacja: Żyrardów

Brak kierunkowskazów i klaksonu simson

Postprzez Pani Kontekstowa » 2 cze 2009, o 11:57

Miejsce na reklamę
Pani Kontekstowa
 

Postprzez Błażej » 2 cze 2009, o 12:34

gdyby poszedł przerywacz to i tak by swieciły ale nie migały a co do klaksonu to moze gdziesz kabel zwiera ??
Avatar użytkownika
Błażej
MotoManiak
MotoManiak
 
Posty: 2734
Dołączył(a): 29 gru 2008, o 08:50
Lokalizacja: Skarżysko-Kamienna

Postprzez Wrzosa » 2 cze 2009, o 13:52

No właśnie sprawdzałem całą instalacje wszystkie styki przeczyściłem i nadal nic:/ kable nigdzie się nie zwierają bynajmniej ja tego nie zauważam...
Wrzosa
Avatar użytkownika
Wrzosa
MotoManiak
MotoManiak
 
Posty: 136
Dołączył(a): 9 cze 2007, o 09:22
Lokalizacja: Żyrardów

Postprzez Kleofas » 2 cze 2009, o 19:24

Ja bym stawiał na wspólny kabel doprowadzający prąd do kierunków i klaksonu ze stacyjki jeżeli mowa o s51. A Stop świeci?
Prędkość może kiedyś zabije cię,
lecz dziś to ona żyć ci daje...
Avatar użytkownika
Kleofas
MotoManiak
MotoManiak
 
Posty: 1098
Dołączył(a): 27 mar 2007, o 14:20
Lokalizacja: Tomaszów Mazowiecki
Pochwały: 2
Pojazdy: 2 Polonezy i 6 motórów ;)

Postprzez Konrad » 2 cze 2009, o 19:29

Jeżeli klakson nie działa to kabel doporowadzający napięcie do przerywacza jest uszkodzony / nie przewodzi
Avatar użytkownika
Konrad
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
 
Posty: 7324
Dołączył(a): 8 cze 2007, o 14:42
Lokalizacja: Lędziny
Pochwały: 3

Postprzez Wrzosa » 2 cze 2009, o 20:30

Tak chodzi o s51 jutro postaram się sprawdzić ten kabel i jak coś to się odezwę:) dzięki za odp. aha i jeszcze co do stopu to świeci
Wrzosa
Avatar użytkownika
Wrzosa
MotoManiak
MotoManiak
 
Posty: 136
Dołączył(a): 9 cze 2007, o 09:22
Lokalizacja: Żyrardów

Postprzez Wrzosa » 4 cze 2009, o 17:38

Witam ponownie sprawdziłem dzisiaj ten kabel i niestety jest wszystko w porzadku sprawdzałem tym piszczykiem w mierniku ale dziwne jest to że na przerywacz nie dochodzi napiecie:/ już sam nie wiem co sprawdzać...
Wrzosa
Avatar użytkownika
Wrzosa
MotoManiak
MotoManiak
 
Posty: 136
Dołączył(a): 9 cze 2007, o 09:22
Lokalizacja: Żyrardów

Postprzez Konrad » 4 cze 2009, o 18:02

Czyli bierzesz schemat do łapki i sprawdzasz który kabel doprowadza napięcie do stacyjki (odpowiedni wtyk i położenie kluczyka). Jeżeli napięcie jest podane sprawdź przejście w stacyjce.
Avatar użytkownika
Konrad
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
 
Posty: 7324
Dołączył(a): 8 cze 2007, o 14:42
Lokalizacja: Lędziny
Pochwały: 3

Postprzez kaban99722 » 5 cze 2009, o 16:46

Blazej188 napisał(a):gdyby poszedł przerywacz to i tak by swieciły ale nie migały a co do klaksonu to moze gdziesz kabel zwiera ??


nie prawda.

mi jak sie spalil przerywacz to nie migały...

rozbierz do stacyjki, i zobacz czy kable gdzoies nie pospadaly, a jak nie masz kierunkow dalej to sobie zmien przerywacz.
Co jest aktualnie..?
- Volkswagen Passat B5 Combi 1.9 TDI 115km 2000r

Co już było..?
- 2x Romet Ogar 205 1987r i 1989r
- 2x Simson S51 1986r i 1983r
- 2x Honda CBR125R 2006r i 2007r
- 2x MZ ETZ 150 1991r i 1987r
- Jawa 350 TS 1988r
- Seat Arosa 1.4TDI 2000r
- Opel Corsa 1.4 16v 1998r
- Daewoo Lanos 1.5 16v 2001r
- 6x Fiat Seicento: 1.1MPI 2000r, 1.1MPI 2002r, 1,1MPI Dynamic 2003r, 900 2000r, 900 2002r, 1100MPI 2002r,
- Mitsubishi Space Star 1.8GDI 1999r
- Audi A4 1.9 TDI 110km 1998r
Avatar użytkownika
kaban99722
MotoManiak
MotoManiak
 
Posty: 1204
Dołączył(a): 13 kwi 2009, o 14:06
Lokalizacja: Niegowonice/Zawiercie
Pochwały: 1
Pojazdy: Volkswagen Passat B5 Combi 1.9 TDI 115km 2000r

Postprzez Błażej » 5 cze 2009, o 17:06

kaban99722 napisał(a):
Blazej188 napisał(a):gdyby poszedł przerywacz to i tak by swieciły ale nie migały a co do klaksonu to moze gdziesz kabel zwiera ??


nie prawda.

mi jak sie spalil przerywacz to nie migały...

rozbierz do stacyjki, i zobacz czy kable gdzoies nie pospadaly, a jak nie masz kierunkow dalej to sobie zmien przerywacz.



Naucz sie czytac ze zrozumieniem !!!!!! [/u][/i]
Avatar użytkownika
Błażej
MotoManiak
MotoManiak
 
Posty: 2734
Dołączył(a): 29 gru 2008, o 08:50
Lokalizacja: Skarżysko-Kamienna

Postprzez Kleofas » 6 cze 2009, o 21:51

Zdarza się że na spalonym przerywaczu ani nie świeci a ni nie miga.... :x
Żeby sprawdzić przerywacz odpinasz od niego kabelki, włączasz kierunek i zwierasz przewody - lampy powinny się zaświecić. Jak sie nie świecą to przyczyny szukaj gdzie indziej.
Prędkość może kiedyś zabije cię,
lecz dziś to ona żyć ci daje...
Avatar użytkownika
Kleofas
MotoManiak
MotoManiak
 
Posty: 1098
Dołączył(a): 27 mar 2007, o 14:20
Lokalizacja: Tomaszów Mazowiecki
Pochwały: 2
Pojazdy: 2 Polonezy i 6 motórów ;)


Powrót do Pomoc

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 35 gości