FAQ  •  Szukaj  •  Użytkownicy  •  Mapa    •  Rejestracja  •  Profil  •  Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości  •  Zaloguj
 Który z nich wybrać ? Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat

Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu
Autor Wiadomość
maniekkk324
MotoManiak
MotoManiak

Dni na forum: 72
Miejscowość: Nie znaleziono pasujących

PostWysłany: 26 Lip 2010, 12:31 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Witam mam pytanie do ekspertow i uzytkownikow motorowero zipp neken i gb street. Miedzy tymi dwoma motorowerami musze wybrac i kupic.
Prosilbym was o obiektywne uwagi na ich temat. Interesuje mnie moc, ile pali, ile wyciagnie(z blokadami i bez) jaka pojemnosc baku, narodowosc i jaki jest silnik. Pytam was o to bo u wujka google mam bardzo rozne odp. np moc od 2KM do 5KM <rotfl> wygladem oraz ceną sa bardzo podobne wiec raczej nie bedzie z tym problemu.

z gory thx <ok>
Oglądaj profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćMój pojazd na MotoAlbum.pl
Joke16
MotoManiak
MotoManiak

Dni na forum: 592
Miejscowość: Internet

Pochwał: 1

Pojazd: Ogar 200

PostWysłany: 26 Lip 2010, 12:35 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Jeżeli to są manuale to silniki mają takie same :) Spalanie? 2,5-3L/100km

logilaser napisał:
o czesc marek, jak tam, nie spolółęś sprzyngłą??
Oglądaj profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
kamilq19
MotoManiak
MotoManiak

Dni na forum: 345

PostWysłany: 26 Lip 2010, 13:14 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Panowie co wy na to żeby założyć temat typu "Jaki motor wybrać" Dać go do podklejonych z większą czcionką i niech tam się ludzie pytają?

adrian napisał:
to są jakieś kontrolki czy coś, dał je tam ktoś bo pewne dziury były czy coś
Komar Rider
Zwycięzca konkursu
Zwycięzca konkursu

Dni na forum: 764
Miejscowość: Rzepin

Pochwał: 5

Pojazd: Stella- sprawna i kompletna.

PostWysłany: 26 Lip 2010, 13:17 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

maniekkk324 skontaktuj się z c64club. On chyba wie co nieco o eksploatacji tych silników.

kamilq19

:arrow: http://www.motomaniacy.com/viewtopic.ph...hp?t=18216

MotoManiak
MotoManiak

Dni na forum: 216

Pojazd: Zundapp 50, Honda x8r, Ogar 200, Komar a obecnie H

PostWysłany: 26 Lip 2010, 14:38 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

kamilq19 masz racje. Srednio co 1 dzien jest temat " jakie moto"

weź zippa bo to juz bardziej zaawansowana fabryka i mają większe doświadczenie niz kingłej gb naked. Napewno skut. zipp sa lepsze od kingłej i cerfura ;)
kamilq19
MotoManiak
MotoManiak

Dni na forum: 345

PostWysłany: 26 Lip 2010, 14:41 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Ale powiedz szczerze KR ty po nazwie tematu wiedziałbyś do czego służy ten temat?

adrian napisał:
to są jakieś kontrolki czy coś, dał je tam ktoś bo pewne dziury były czy coś
Komar Rider
Zwycięzca konkursu
Zwycięzca konkursu

PostWysłany: 26 Lip 2010, 15:23 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

kamilq19 szczerze mówiąc to gdybyś przeczytał zasady działu w bardzo widocznej ramce na górze, to zapewne już dawno byś zaraportował o zmianę tematu.

Oczywiście jeśli mówimy o temacie, w którym obecnie piszemy. Jeśli chodzi o tematy tego typu co mam w podpisie, musimy wprowadzać nowych Użytkowników w ich istotę, co też wyżej zrobiłem. A wszystkie propozycje czy sugestie kierować do Adminów, bądź do tematu "Co byśmy zmienili" ;)

MotoManiak
MotoManiak

Dni na forum: 576
Miejscowość: EP

Pojazd: DR 125SE'

PostWysłany: 27 Lip 2010, 08:08 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

sejten666 napisał:
kamilq19 masz racje. Srednio co 1 dzien jest temat " jakie moto"

weź zippa bo to juz bardziej zaawansowana fabryka i mają większe doświadczenie niz kingłej gb naked. Napewno skut. zipp sa lepsze od kingłej i cerfura ;)

A co ma twoj post wspólnego z tematem .jego interesuje cos innego a nie jakis skuter
sejten666
MotoManiak
MotoManiak

Dni na forum: 216

Pojazd: Zundapp 50, Honda x8r, Ogar 200, Komar a obecnie H

PostWysłany: 27 Lip 2010, 08:50 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

czytanie ze zrozumieniem było w podstawówce. Napisałem: weź zippa bo to juz bardziej zaawansowana fabryka i mają większe doświadczenie niz kingłej gb naked gdyż wiem że robią dobre skutery.
adamin
MotoManiak
MotoManiak

Dni na forum: 576
Miejscowość: EP

Pojazd: DR 125SE'

PostWysłany: 27 Lip 2010, 12:14 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

sejten666 napisał:
czytanie ze zrozumieniem było w podstawówce. Napisałem: weź zippa bo to juz bardziej zaawansowana fabryka i mają większe doświadczenie niz kingłej gb naked gdyż wiem że robią dobre skutery.
jak bys czytal sam ze zrozumieniem to nie wciskał bys mu tego.jesli szuka kosiarke to napisałby to
Po za tym nie znasz nic lepszego od tego zippa
paliwo
MotoManiak
MotoManiak

Dni na forum: 570
Miejscowość: Pleszew

Pojazd: 3x Koszmar 2350 :D

PostWysłany: 27 Lip 2010, 14:26 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

widdziaelm dziś GB stret fajny sprzęcik:). Nieźle zbudowany. Da sie lotać:D

Komar Rider
Zwycięzca konkursu
Zwycięzca konkursu

PostWysłany: 27 Lip 2010, 20:42 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

No mi z wyglądu tez się podobają GB. Widziałem czarnego z chromem :)

MotoManiak
MotoManiak

Dni na forum: 684
Miejscowość: Katowice, Mikołów(Mokre), Biała Wielka

Pochwał: 8

Pojazd: Komar 2320 19??(71/75), Ogar 200, Kingway Naked 50 (szok - nowy 50 a nie skuter)

PostWysłany: 09 Sie 2010, 19:39 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

KILKA UWAG DLA CHCĄTYCH NABYĆ TEN MOTOROWER

Cytat:
i mają większe doświadczenie niz kingłe

To dokładnie ta sama fabryka. Inne akcesoria i naklejki.
Wszystkie wymienione (GB,zipp,zumico itd) to ten sam motorower Kinroad XT50-20 w wersji "streetowej", zaś Kingway Naked i Wezyr to Kinroad XT50-20 w wersji "klasycznej", dużo lepiej wyposażonej - oba koła 18", katalizator, wydech rozkręcany i dużo innych smaczków, których GB i innym "streeciakom" brakuje.

I mały "bonus". Kingway jest z tego towarzycha najtańszy, a wiele egzemplarzy jest seryjnie wyposażonych w 60ccm (na rynek malezyjski). Mój przy grubszym przeglądzie okazał się jednym z nich. W Polsce są sprzedawane jako 50cc z homologacją 45 km/h ale nikt tego cyyla nie zmienia. Facet przy sprzedaży mnie o tym poinformował (że za zmianę na 50cc będę mu musiał dopłacioć), ale byłem pewien, że przy tej cenie motórka (2750 zł) facet se jaja robi albo to jakiś "chłyt matretindody". Tak więc niedawno dokupiłem 50cc, żeby latać na legalu, bo prawko dopiero w drodze.

Osobiście Kingwayem Nakedem przejechałem 5700 km bez awarii, z czego ze 3000 z masą bagażu, z czego jakieś 2000 w dwie osoby.

Wyczyny Kingwaya:
-Jazda na przystanek Woodstock zKatowic z pasażerką. 515km w jedną stronę. Bez zająknięcia
-jazda z Pasażerką z Żywca do Katowic bez zdejmowania łapy z gazu, prawie cały czas maneta opór.
-spalanie 1,6-2,2 litra, zależnie od obciążenia.

Oglądaj profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćOdwiedź stronę autora
elo moto 1993
MotoManiak
MotoManiak

Dni na forum: 627
Miejscowość: Tarnowskie Góry/Tworóg

Pochwał: 1

Pojazd: Komar232 & Komar2320

PostWysłany: 09 Sie 2010, 19:55 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

c64club czyli nie taki diabeł straszny? :D to z wszystkich wymienionych najlepiej brać kingwaya? ja myślałem o zippie :D aha o jakim wezyrze mowa? :D

motomaniacy

MÓJ POJAZD : http://www.motomaniacy.com/viewtopic.ph...hp?t=19043
Oglądaj profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćMój pojazd na MotoAlbum.pl
Bronas
MotoManiak
MotoManiak

Dni na forum: 381
Miejscowość: Łowin

Pojazd: Ogar 205

PostWysłany: 10 Sie 2010, 08:52 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

elo moto 1993 napisał:
jakim wezyrze mowa?

O tym http://allegro.pl/item1176345506_wezyr_...ocykl.html

Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu

Skocz do:   

Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat