Dni na forum: 72
Miejscowość: Nie znaleziono pasujących
Wysłany:
26 Lip 2010, 12:31
Witam mam pytanie do ekspertow i uzytkownikow motorowero zipp neken i gb street. Miedzy tymi dwoma motorowerami musze wybrac i kupic.
Prosilbym was o obiektywne uwagi na ich temat. Interesuje mnie moc, ile pali, ile wyciagnie(z blokadami i bez) jaka pojemnosc baku, narodowosc i jaki jest silnik. Pytam was o to bo u wujka google mam bardzo rozne odp. np moc od 2KM do 5KM <rotfl> wygladem oraz ceną sa bardzo podobne wiec raczej nie bedzie z tym problemu.
z gory thx <ok>
Joke16 MotoManiak
Dni na forum: 592
Miejscowość: Internet
Pochwał: 1
Pojazd: Ogar 200
Wysłany:
26 Lip 2010, 12:35
Jeżeli to są manuale to silniki mają takie same Spalanie? 2,5-3L/100km
Dni na forum: 345
Wysłany:
26 Lip 2010, 13:14
Panowie co wy na to żeby założyć temat typu "Jaki motor wybrać" Dać go do podklejonych z większą czcionką i niech tam się ludzie pytają?
Oczywiście jeśli mówimy o temacie, w którym obecnie piszemy. Jeśli chodzi o tematy tego typu co mam w podpisie, musimy wprowadzać nowych Użytkowników w ich istotę, co też wyżej zrobiłem. A wszystkie propozycje czy sugestie kierować do Adminów, bądź do tematu "Co byśmy zmienili"
_________________ Mów mi KR
adamin MotoManiak
Dni na forum: 576
Miejscowość: EP
Pojazd: DR 125SE'
Wysłany:
27 Lip 2010, 08:08
sejten666 napisał:
kamilq19 masz racje. Srednio co 1 dzien jest temat " jakie moto"
weź zippa bo to juz bardziej zaawansowana fabryka i mają większe doświadczenie niz kingłej gb naked. Napewno skut. zipp sa lepsze od kingłej i cerfura
A co ma twoj post wspólnego z tematem .jego interesuje cos innego a nie jakis skuter
sejten666 MotoManiak
Dni na forum: 216
Pojazd: Zundapp 50, Honda x8r, Ogar 200, Komar a obecnie H
Wysłany:
27 Lip 2010, 08:50
czytanie ze zrozumieniem było w podstawówce. Napisałem: weź zippa bo to juz bardziej zaawansowana fabryka i mają większe doświadczenie niz kingłej gb naked gdyż wiem że robią dobre skutery.
adamin MotoManiak
Dni na forum: 576
Miejscowość: EP
Pojazd: DR 125SE'
Wysłany:
27 Lip 2010, 12:14
sejten666 napisał:
czytanie ze zrozumieniem było w podstawówce. Napisałem: weź zippa bo to juz bardziej zaawansowana fabryka i mają większe doświadczenie niz kingłej gb naked gdyż wiem że robią dobre skutery.
jak bys czytal sam ze zrozumieniem to nie wciskał bys mu tego.jesli szuka kosiarke to napisałby to
Po za tym nie znasz nic lepszego od tego zippa
widdziaelm dziś GB stret fajny sprzęcik:). Nieźle zbudowany. Da sie lotać
_________________ Życie.. Raz ma sie wszystko raz nie ma się nic.
Marzenie spełnione. Komar w garażu
Simson sprawuję się wyśmienicie 1504km bez dotykania silnika:D. I to się nazywa moto:)
Pojazd: Komar 2320 19??(71/75), Ogar 200, Kingway Naked 50 (szok - nowy 50 a nie skuter)
Wysłany:
09 Sie 2010, 19:39
KILKA UWAG DLA CHCĄTYCH NABYĆ TEN MOTOROWER
Cytat:
i mają większe doświadczenie niz kingłe
To dokładnie ta sama fabryka. Inne akcesoria i naklejki.
Wszystkie wymienione (GB,zipp,zumico itd) to ten sam motorower Kinroad XT50-20 w wersji "streetowej", zaś Kingway Naked i Wezyr to Kinroad XT50-20 w wersji "klasycznej", dużo lepiej wyposażonej - oba koła 18", katalizator, wydech rozkręcany i dużo innych smaczków, których GB i innym "streeciakom" brakuje.
I mały "bonus". Kingway jest z tego towarzycha najtańszy, a wiele egzemplarzy jest seryjnie wyposażonych w 60ccm (na rynek malezyjski). Mój przy grubszym przeglądzie okazał się jednym z nich. W Polsce są sprzedawane jako 50cc z homologacją 45 km/h ale nikt tego cyyla nie zmienia. Facet przy sprzedaży mnie o tym poinformował (że za zmianę na 50cc będę mu musiał dopłacioć), ale byłem pewien, że przy tej cenie motórka (2750 zł) facet se jaja robi albo to jakiś "chłyt matretindody". Tak więc niedawno dokupiłem 50cc, żeby latać na legalu, bo prawko dopiero w drodze.
Osobiście Kingwayem Nakedem przejechałem 5700 km bez awarii, z czego ze 3000 z masą bagażu, z czego jakieś 2000 w dwie osoby.
Wyczyny Kingwaya:
-Jazda na przystanek Woodstock zKatowic z pasażerką. 515km w jedną stronę. Bez zająknięcia
-jazda z Pasażerką z Żywca do Katowic bez zdejmowania łapy z gazu, prawie cały czas maneta opór.
-spalanie 1,6-2,2 litra, zależnie od obciążenia.
_________________ Tuning zabytków to ZBRODNIA!
Czytaj stare tematy i nie pytaj na PM o problemy z moto. Pomożesz innym pomóc tobie. PSY to macie w budzie. A pomagana nam POLICJA.
223 - Jawka-nimfomanka. Co chwilę się pier**.
Zobacz następny temat Zobacz poprzedni temat Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach