Pojazd: SIMSON SR 50, ROMET 205, ROMET CROSS, ROMET 50T1 W cześciach.
Wysłany:
26 Lip 2010, 14:55
Witam, co może być nie tak, zobiłem instalacje według orginalnego schematu, no i wsyztsko działa, długie/krótkie/klakson no ale są bardzo słabe te światła, wczoraj myślałem że to wina cewek, ale dzisiaj zmieniłem cewki na NOWE i jest to samo... Czego wina to może być... żarówke z przodu mam NOWĄ, z tyłu mam lampe od simsona
[ Dodano: 26 Lip 2010, 14:57 ]
aha, i lustro jest wmiare ok
Po pierwsze...nie mamy moderatora
Po drugie...nie mamy regulaminu
Daj z przodu żarówkę 12v 21v i z tyłu 12v. Miałem ten sam problem, także NOWE cewki, z przodu 6v 15w i uja. Daj jak wyżej i jest super ale ja mam od kierunków i mam tylko długie.
dychul MotoManiak
Dni na forum: 493
Miejscowość: Warszawa
Pojazd: Ymaha Virago XV535, Jawa 50 Mustang, WSK125
Wysłany:
27 Lip 2010, 00:10
Moja Jawa 223 ma także dość marne światła. W miarę świecą przy wyższych obrotach silnika. Jak zauważyłeś oryginalnie Jawa 223 nie posiada jakiegokolwiek regulatora napięcia. Trudno więc było tak dopasować parametry cewek i kola magnesowego prądnicy, żarówki jasno świeciły i nie ulegały przepaleniu. U mnie jeszcze słabiej świecą, gdyż mam dodatkowo żarówkę światła przedniego pozycyjnego 2 waty. Oryginalnie powinny być takie żarówki: przód 6V15W/15W tył 6V/5W. Nie wiem jak to możliwe aby żarówki 12V lepiej świeciły niż 6V kiedy te ledwo dają jakiekolwiek światło.
_________________ Lubie wiatr we włosach i smak komarów na zębach
Michaus MotoManiak
Dni na forum: 329
Wysłany:
27 Lip 2010, 10:05
Jeśli ma w swoim romecie prądnice na 12V to sugerował bym swoimi obserwacjami że żarówki na 12V są mniej wrażliwe na spadek napięcia. U mnie w ogarze np. żarówka H4 12V55/60W świeciła tak jak 6V 25/25W ale nie było już mowy o tylnym świetle.
Pojazd: Ogar 200,Ford Fiesta Mk3, Audi A6, Toyota Yaris,Esiok
Wysłany:
28 Lip 2010, 00:27
u mnie siedzi z przodu 12v 21/5W z tyłu 12v 5w (rurka) i mam mocniejsze światła na wolnych niz kolega w simku na pełnych obrotach kiedyś miałem 6 to paliło mi na średnich obrotach nie wiem czemu te światła śa takie mocne
_________________ Motocykl to nie wszystko, liczy się pasja.
Zobacz następny temat Zobacz poprzedni temat Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach