A wiec nadeszła moja najbardziej oczekiwana chwila założyłem temat na motomaniakach. Więc tak mam na imię Kamil mieszkam w Łękawicy koło Żywca. Na razie pokaże wam moją motorynkę, ale gdybym temat zakładał we wrześniu tamtego roku mogło być ciekawiej, lecz trudna sytuacja finansowa rodziny( zerwany dach:/ ) zmusiła mnie do sprzedania wszystkich mopedów a została zagrzebana pod kocami motorynka. Więc wczoraj[26 lipca 2010] padał deszcz w związku z tym nie musiałem iść do pracy (dorabiam przez wakacje) to wyciągnąłem motorynkę. Zobacząc w jakim ona jest stanie ogarnął mnie szok (ruda wieśka się nią opiekowała(rdza)). W prawdzie motorynka miała pewne braki: brak całego przodu została kierownica,brak baku,brak linek, brak siedzenia,brak przewodów, brak fajki.Więc wziąłem się do pracy.
Tak wyglądała na początku (słabe zdjęcia bo z telefonu dziś zrobie lepsze)
To już po odkręceniu głowicy i gaźnika.
Popatrzałem do gaźnika wyczyściłem trochę z góry wymyłem
Więc potem rozebrałem prawie całego sprzęta nie robiłem dużo zdjęć ze względu na jakość.
Tutaj osprzęt z cyrkularki
A teraz gwiazda wieczoru z kołem
Więc dziś [26 lipca 2010] przyszedłem wcześniej z pracy bo zaczęło lać, zjadłem obiad przespałem się 2 godz. i teraz pisze ten temat mam zamiar iść za 5min do garażu i coś pomajstrować.
I teraz mam pytanie do was sprzedać ją taką czy kompletować?
Ostatnio zmieniony przez kamilq19 dnia 27 Lip 2010, 19:55, w całości zmieniany 1 raz
Arczi Zwycięzca konkursu
Dni na forum: 954
Miejscowość: WL rewir
Pojazd: Warszawa x2,Syrena,Mikrus,125p, Polonez,Uno,MZ Trophy x2,TS250,Komar 2320,2330,2350,2361 WSK 125 MO6B3,MO6B1, Motorynka,WFM Osa M52,Jawa 220
Wysłany:
27 Lip 2010, 18:01
kamilq19 napisał:
I teraz mam pytanie do was sprzdać ją takom czy kompletować?
tylko nie wiadomo czy ktoś kupi w takim stanie za jakieś sensowne pieniądze w kwocie conajmiej 3 cyfrowej..
kamilq19 napisał:
I teraz mam pytanie do was sprzdać ją takom czy kompletować?
tylko nie wiadomo czy ktoś kupi w takim stanie za jakieś sensowne pieniądze w kwocie conajmiej 3 cyfrowej..
Stwierdziłem że dokompletuje i pójdzie na alledrogo za 160zł.
Patryk. napisał:
Można wiedzieć jakie mopedy miałeś wcześniej ?
Był romet pony, M-780(kadet),Simson s51,jawa mustang,Yamaha Aerox najstarsza wersja kupiłem ją bez plastików ale od razy poszła za więcej,aprillia sr50 kupiłem ją od tego samego gościa co Aeroxa (koleś totalny idiota) mogła być ts'ka 350 ale w ostatniej chwili zrezygnowałem.
Powinienem mieć gdzieś na płycie zdjęcia kilku tych motorów muszę poszukać.
A co dziś zrobiłem?
Zdarłem rdze z ramy, kopki, zmieniacza biegów i amortyzatorów (tutaj głównie farba)
A teraz zdjęcia
Tutaj poprzednie zdjęcia tylko lepszej jakości
A tutaj porównanie przed usunięciem farby i po oczywiście elementy będą polerowane i muszę kupić nowe sprężyny.
I na koniec wypatroszone z rudej wieśki kopniak i zmieniacz biegów
Oczywiście też pójdzie do polerowania ; )
Liczę na komentarze
Zobacz następny temat Zobacz poprzedni temat Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach