FAQ  •  Szukaj  •  Użytkownicy  •  Mapa    •  Rejestracja  •  Profil  •  Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości  •  Zaloguj
 Kamil i romet pony... Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat

Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu
Autor Wiadomość
kamilq19
MotoManiak
MotoManiak

Dni na forum: 345

PostWysłany: 27 Lip 2010, 16:43 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

A wiec nadeszła moja najbardziej oczekiwana chwila założyłem temat na motomaniakach. Więc tak mam na imię Kamil mieszkam w Łękawicy koło Żywca. Na razie pokaże wam moją motorynkę, ale gdybym temat zakładał we wrześniu tamtego roku mogło być ciekawiej, lecz trudna sytuacja finansowa rodziny( zerwany dach:/ ) zmusiła mnie do sprzedania wszystkich mopedów a została zagrzebana pod kocami motorynka. Więc wczoraj[26 lipca 2010] padał deszcz w związku z tym nie musiałem iść do pracy (dorabiam przez wakacje) to wyciągnąłem motorynkę. Zobacząc w jakim ona jest stanie ogarnął mnie szok (ruda wieśka się nią opiekowała(rdza)). W prawdzie motorynka miała pewne braki: brak całego przodu została kierownica,brak baku,brak linek, brak siedzenia,brak przewodów, brak fajki.Więc wziąłem się do pracy.

Tak wyglądała na początku (słabe zdjęcia bo z telefonu dziś zrobie lepsze)
Image

To już po odkręceniu głowicy i gaźnika.

Popatrzałem do gaźnika wyczyściłem trochę z góry wymyłem
Image

Więc potem rozebrałem prawie całego sprzęta nie robiłem dużo zdjęć ze względu na jakość.

Tutaj osprzęt z cyrkularki

Image

Image

A teraz gwiazda wieczoru z kołem

Image

Image

Więc dziś [26 lipca 2010] przyszedłem wcześniej z pracy bo zaczęło lać, zjadłem obiad przespałem się 2 godz. i teraz pisze ten temat mam zamiar iść za 5min do garażu i coś pomajstrować.

I teraz mam pytanie do was sprzedać ją taką czy kompletować?

adrian napisał:
to są jakieś kontrolki czy coś, dał je tam ktoś bo pewne dziury były czy coś

Ostatnio zmieniony przez kamilq19 dnia 27 Lip 2010, 19:55, w całości zmieniany 1 raz
Oglądaj profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Arczi
Zwycięzca konkursu
Zwycięzca konkursu

Dni na forum: 954
Miejscowość: WL rewir

Pojazd: Warszawa x2,Syrena,Mikrus,125p, Polonez,Uno,MZ Trophy x2,TS250,Komar 2320,2330,2350,2361 WSK 125 MO6B3,MO6B1, Motorynka,WFM Osa M52,Jawa 220

PostWysłany: 27 Lip 2010, 18:01 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

kamilq19 napisał:
I teraz mam pytanie do was sprzdać ją takom czy kompletować?

tylko nie wiadomo czy ktoś kupi w takim stanie za jakieś sensowne pieniądze w kwocie conajmiej 3 cyfrowej..

BEZ GWIAZDY NIE MA JAZDY !
Oglądaj profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćWyślij emailMój pojazd na MotoAlbum.pl
Patryk.
MotoManiak
MotoManiak

Dni na forum: 411
Miejscowość: Lubienia k. Starachowic [ TST Rewir ]

Pojazd: "Kucyk" M-2 82r, eS Ha eL M05 54r.

PostWysłany: 27 Lip 2010, 18:39 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Można wiedzieć jakie mopedy miałeś wcześniej ? :>

Teraz to sie nie opyla sprzedawać Motorynki, lepiej poczekać i ją powoli kompletować ;]

http://www.bikepics.com/members/patrykf/ :D
Oglądaj profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćOdwiedź stronę autoraMój pojazd na MotoAlbum.pl
kamilq19
MotoManiak
MotoManiak

PostWysłany: 27 Lip 2010, 20:30 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Arczi napisał:
kamilq19 napisał:
I teraz mam pytanie do was sprzdać ją takom czy kompletować?

tylko nie wiadomo czy ktoś kupi w takim stanie za jakieś sensowne pieniądze w kwocie conajmiej 3 cyfrowej..

Stwierdziłem że dokompletuje i pójdzie na alledrogo za 160zł.

Patryk. napisał:
Można wiedzieć jakie mopedy miałeś wcześniej ? :>

Był romet pony, M-780(kadet),Simson s51,jawa mustang,Yamaha Aerox najstarsza wersja kupiłem ją bez plastików ale od razy poszła za więcej,aprillia sr50 kupiłem ją od tego samego gościa co Aeroxa (koleś totalny idiota) mogła być ts'ka 350 ale w ostatniej chwili zrezygnowałem.
Powinienem mieć gdzieś na płycie zdjęcia kilku tych motorów muszę poszukać.

A co dziś zrobiłem?

Zdarłem rdze z ramy, kopki, zmieniacza biegów i amortyzatorów (tutaj głównie farba)

A teraz zdjęcia

Tutaj poprzednie zdjęcia tylko lepszej jakości
Image

Image

Image

Image

A tutaj porównanie przed usunięciem farby i po oczywiście elementy będą polerowane i muszę kupić nowe sprężyny.

Image

Image

I na koniec wypatroszone z rudej wieśki kopniak i zmieniacz biegów

Image

Oczywiście też pójdzie do polerowania ; )

Liczę na komentarze :)

adrian napisał:
Komar Rider
Zwycięzca konkursu
Zwycięzca konkursu

Dni na forum: 764
Miejscowość: Rzepin

Pochwał: 5

Pojazd: Stella- sprawna i kompletna.

PostWysłany: 27 Lip 2010, 20:49 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Rozumiem, że Ty z okolic Polski południowej?

Motorynka, raczej na razie nic nie prezentuje, ale mam nadzieję, że remont się uda :)

MotoManiak
MotoManiak

PostWysłany: 27 Lip 2010, 20:51 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Cytat:
Rozumiem, że Ty z okolic Polski południowej?

Tak ; )

adrian napisał:
pawelsior1
MotoManiak
MotoManiak

Dni na forum: 649
Miejscowość: LEGNICA<Chojnów

Pojazd: Romet Kadet s38

PostWysłany: 27 Lip 2010, 21:34 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Ja tam uważam ,że mozesz tą motorynkę kompletować gdyż to ostatni sprzęt który ci został a pozostałe poświęciłeś dla rodziny taka motorynka ma większą wartosć sentymentalną niż materialną :)

Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu

Skocz do:   

Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat