Przed założeniem nowego tematu upewnij się, że jego tytuł zawiera markę i model pojazdu jakiego dotyczy problem, najlepiej podane w nawiasie kwadratowym [] oraz precyzyjny typ usterki. Ułatwi to korzystanie z wyszukiwarki. Tematy, które nie będą spełniały podanych zasad zostaną usunięte.
Jeśli temat został założony w wyżej wymieniony sposób to nie pa problemu.
jednakże wielu użytkowników źle nazywa swoje tematy i użytkownicy proszą o zmianę tematu. I tu pojawia się problem. Użytkownicy niezapoznani z ogólnymi funkcjami forum mają z tym duży problem. Postanowiłem więc zawczasu napisać tutka opisujący tę prostą czynność. W tej liście wszystko jest wypisane:
1. Najpierw należy się zalogować.
2. Potem znaleźć wątek, którego temat chcemy zmienić.
3. Po wejściu w ten temat pojawia nam się takie coś:
Klikamy przycisk , który jest zaznaczony czerwonym kółkiem na obrazku powyżej.
5. Następnie pokazuje nam się takie okno:
Czerwonym kółkiem zaznaczona jest rubryka, w którą wpisujemy temat. Jeśli Twój temat jest niezgodny z regulaminem, usuń go i wpisz poprawną nazwę, która precyzuje Twój problem.
6. Teraz przewiń stronę na dół. Tam masz opcję wyślij, zaznaczoną czerwonym kółkiem, którą kliknij:
Mam nadzieję, że teraz nikt nie będzie miał problemów z założeniem/ze zmianą tematu.
Mam też prośbę do któregoś z Administratorów. Proszę, zamieścić link do tego tutorialu (oczywiście jeśli uważacie go za słuszny) w tekście dotyczącym zakładania tematu w dziale Pomoc, lub proszę o przeniesienie go do tematu Pomoc i danie jako przyklejony.
Pozdrawiam