Witajcie,
Mamy pewną prośbę do Was - otóż prosimy aby coniektórzy troszkę bardziej się przykładali do swojego sposobu pisania, konkretniej rzecz ujmując aby zwracali większą uwagę na ortografię.
Tak, więc prosimy Was abyście przed wysłaniem posta przeczytali go sobie i sprawdzili czy nie ma jakiś błędów i dzięki temu przy okazji przynajmniej sprawdzicie czy napisaliście wszystko co chcieliście..
W celu zachowania czystości języka proponujemy skorzystać z bardzo dobrego słownika:
http://portalwiedzy.onet.pl/polszczyzna.html
albo.....
Po prostu bardzo sobie ułatwić życie i zainstalować najnowszą przeglądarkę FireFox w wersji 3.0 PL (można ściągnąć stąd: http://download.mozilla.org/?product=fi ... in&lang=pl)
Jeśli ktoś miał poprzednie wersje FireFoxa i mu nie przypadły do gustu to mimo to powinien dać szansę tej nowej wersji - bowiem co całkiem inny, o wiele lepszy FF niż ten dotychczasowy!
(Szczerze mówiąc to mi stare ForeFox'y też się nie podobały ale ten jest super, extra wypas)
Naprawdę warto przejść na tą przeglądarkę, choćby nawet ze względu na bezpieczeństwo.
Dobra przejdźmy do sedna sprawy...
Polecamy ten program w poście o dbanie o czystość języka ponieważ ta przeglądarka ma wbudowany słownik znany nam z MS WORD tzn. w czasie pisania tekstu podkreśla nam czerwoną "falbanką" błędne wyrazy a jak się kliknie na nie prawym myszy to jest możliwa ich zmiana na proponowany - czyli tak samo jak w Word'zie.
Naprawdę polecam Wam tą przeglądarkę - gwarantuje, że kto raz skorzysta z nowego FF to już na IE nie wróci
Oto screen:
[Prośba] Dbanie o Język Ojczysty.
• Strona 1 z 1
[Prośba] Dbanie o Język Ojczysty.
Ostatnio edytowano 6 maja 2009, o 22:47 przez Piotrek, łącznie edytowano 5 razy
-
Piotrek - @admin
- Pochwały: 10
- Pojazdy: Skoda Octavia III 1.4 TSI, 150 KM, Ambition + Amazing
rzeczywiście ja mam Firefoxa i jest o wiele szybszy od IE oraz ma wiele innych przydatnych funkcji np. klikasz prawym przyciskiem myszy na dany obrazek, klikasz kopiuj adres obrazka i można wklejać bezpośrednio np. do motomaniaków
Naprawde polecam również
Naprawde polecam również
-
Adi.G. - Zwycięzca konkursu
- Pochwały: 1
- Pojazdy: GSF650N TS150 MR232 50M2
Ja jakoś nie mam pzrekonania do FF.A jak coś piszę to raczej bez błedów.Staram się za każdym razem sprawdzać.Ale czasami jakeiś drobne błedy lub literówki się zdażą.
-
Koner - MotoManiak
- Mateusz
- Zwycięzca konkursu
Marcek ostatnio znalazłem na jakieś starej płytce FireFoxa 1.0.0.0, więc może wrzucić na jakiś serwer i dać Ci linka :
- Mateusz
- Zwycięzca konkursu
• Strona 1 z 1
Powrót do Sprawy dotyczące forum