Materiały:
automat stopu WSK (z sprężynką)
kawałek blachy
przewody
konwektory (czasami są w zestawie z stopem)
śruby z nakrętkami
Przygotowanie :
Zaczynamy od odkręcenia tłumika żeby było dużo miejsca na manewry (jak ktoś woli może odkręcić z kolankiem ale odkręcenie samego tłumika wystarczy). Żeby odkręcić tłumik trzeba odkręcić tą śrubę (zaznaczona na czerwono).
A następnie ta i wyciągnąć tłumik z kolanka.
Przykręcenie stopu:
1.Zaczynamy od przymierzenia automatu żeby wiedzieć czy jest możliwość przykręcenia (to zależy od długości stopu).
2.Następnie wycinamy z kawałka blachy takie coś (nie wycinamy tego gdy przy przymierzaniu automat jest w innej pozycji niż na zdjęciu).
3.Następnie wiercimy otwory na automat w tych miejscach co zaznaczone na obrazku wiertłem 8mm (można 8,5mm wtedy będzie większy lóż). I przykręcamy automat. Tą dłuższy kawałek zaginamy wokół wahacza i zaznaczamy miejsce na śruby i wiercimy. I zakładamy ma to wyglądać tak.
4.Potem ucinamy odstający kawałek (specjalnie jest dłuższy bo niewiadomao jak komy dziury wyjdą)
przy okazji można pomalować (ja to pomalowałem pędzlem żeby się nie odznaczało bo i tak będzie malowany w tym miesiącu)
Wygląda to tak.
5.Następnie zapinamy sprężynkę ja to zrobiłem za pomocą drutu tak.
6.Potem regulujemy odległość tak zeby spręzyna była sztywna ale tak żeby automat nie był włączony i podpinamy kable.
Schemat instalacji oryginalnej z światłem stop. W przypadku akumulatora ciągniemy prąd z akumulatora.
Potem przykręcamy tłumik.
A wykonany automat wygląda tak.
I jeden film.
http://pl.youtube.com/watch?v=yNHky2wGIHA