Maszyny Swira :)

Dział, w którym możesz zaprezentować swoją maszynę oraz siebie samego.

Postprzez Aleksander » 22 paź 2007, o 19:17

kurde kiedyś widziałem osłony na nogi do komara :shock:
a tak wogóle gdzie sie je montuje
czy to było jakieś dodatkowe wyposażenie ZZR romet
koniecznie opowiedz o nich
Żyj i pozwól żyć komarom

PANIE JA JESTEM FACHURKA , OD BIDETA DO BIZETA
Aleksander
Zwycięzca konkursu
Zwycięzca konkursu

Pojazdy: komar2352 ogar205 komar 232 syrena 105L

Postprzez Pani Kontekstowa » 22 paź 2007, o 19:17

Pani Kontekstowa

Postprzez Koner » 22 paź 2007, o 19:20

Swir napisał(a):Dodalem foty oslon na nogi - nie zalozylem jeszcze bo zimno i nie chce mi sie narazie :P

Kiepsko wyszly dosc :/ Ale trudno, co zrobic :)
Wrzuce tez foty jak zaloze :)

Wszystko oczywiscie w 1 poscie :)

Ja poczekam na zdjęcia z tymi osłonami bo jakoś nie mogę sobie wyobrazić jak komar z nimi wygląda. :)
Komar 2351,MZ 150 TS i VW Golf II

Orange County Choppers.

Piszę poprawnie po polsku.
Koner
MotoManiak
MotoManiak

Postprzez Wojteeek » 22 paź 2007, o 19:28

Jak mowilem - wrzuce jak zaloze. Moze uda sie nawet jutro je zalozyc :) Sam jestem ciekaw jak wyglada z nimi :)
Wojteeek
MotoManiak
MotoManiak

Postprzez Pawlus » 22 paź 2007, o 19:49

Ładne, zadbane maszyny :) Takie owiewki tez mam ale nigdy ich nie zakładałem :D kiedys chciałem prowizorycznie ale nie wiedziałem zabardzo jak.
Pawlus
Zwycięzca konkursu
Zwycięzca konkursu

Postprzez Wojteeek » 2 lis 2007, o 21:05

Jednak te owiewki to nie jest zbyt fajna rzecz.
Generalnie ( zrobilem z nimi jakies 15-20 km wczoraj wieczorem, potem lancuch mi pekl :/ ) komfort jazdy lepszy - nie wieje po nogach az tak, kolana nie bola, nie jest zimno w kolana i ogolnie w nogi ( mi zawsze bylo zimno w stopy jak jezdzilem w adidaskach w cienkich skarpetach ).
Na tym niestety koncza sie zalety tych oslon.
Zmniejszaja one drastycznie promien skretu ( nie wyobrazam sobie jazdy po miescie ) - na poczatku prawie bym sie zabil :P, wyglad nie jest jakis taki super, osobiscie nie czulem roznicy w osiagach.
Moge dodac ze po 20 km porysysowany mam przedni blotnik do metalu, wgiete widelki od srodka ( nie widac, nic nie szkodzi ale jednak )
Juz zdjalem to oslony i leza sobie na polce, ale wrzuce foty bo wiem ze duzo osob sie interesowalo :)
Napewno za kilkanascie lat takie owiewy beda rarytasem :P A u mnie sobie poleza spokojnie :P

Ok - Foty :

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

[ Dodano: 02 Lis 2007, 20:06 ]

Oppss kurcze zapomnialem obrocic zdjec po zgrywaniu z aparatu... Ale to trudno, musicie tak ogladac :P
Wojteeek
MotoManiak
MotoManiak

Postprzez pawel615 » 2 lis 2007, o 21:22

fajnie wyglada
ale to chyba ujmuje mocy i predkosci?
pawel615
MotoManiak
MotoManiak

Pochwały: 7

Postprzez pawel15 » 3 lis 2007, o 10:44

Gdyby te osłony dało się inaczej zamontować to pewnie miały by same zalety ;). Swir mam pytanie dotyczące tych lusterek w Komarze- jak widoczność i czy te lusterka nie rozstawiają się?
**Wiele serc, jedno bicie ::: WSK ::: ponad życie**
Prawko B zdane :)!!!
Obrazek Piszę poprawnie po polsku.
pawel15
MotoManiak
MotoManiak

Postprzez Komarcio » 3 lis 2007, o 11:13

Ja mam takie lusterko. Kupuj, bo naprawdę warto :wink:
30KM wydaje się w zupełności wystarczające. Ale 60KM pozostawia już pewien niedosyt ;)
Komarcio
MotoManiak
MotoManiak

Postprzez Mateusz » 3 lis 2007, o 11:23

Fajne, zrobiłeś z Komara jawkę skuter ;)
Mateusz
Zwycięzca konkursu
Zwycięzca konkursu

Postprzez Wojteeek » 3 lis 2007, o 12:19

pawel15 napisał(a):Gdyby te osłony dało się inaczej zamontować to pewnie miały by same zalety ;). Swir mam pytanie dotyczące tych lusterek w Komarze- jak widoczność i czy te lusterka nie rozstawiają się?

Hehe nie mam pomyslu jak by je inaczej zamontowac :P Narazie leza na polce :P
A co do lusterek - to te najtansze na gwint 8mm - kosztuja od 5,50 (Agmot) do 8-10zl (okoliczne sklepy)
Widocznosc - bdb. mi wystarcza, duze szkla maja i dosc dobrze wyprofilowane ramiona.
"Rozstawiaja sie" ? Nie bardzo rozumiem ale jak zalozylem przy uzyciu tych oryginalnych objemek na kierownice i dobrze skrecilem to sie nie przestawiaja, raz ustawie i moge po dziurach jezdzic i git... Oczywiscie przy normalnych czynnosciach eksploatacyjnych Komara trzeba raz na jakis czas podociagac wszystkie srubki wiec te od lusterek tez dociagam... Ale mozna dac sprezynowe podkladki to wtedy wogole...
Jedynym minusem jest to ze jesli ma sie ustawione bardzo niskie wolne obroty to lusterka sie mocno trzesa, ale wystarczy lekko podkrecic srubke z obrotami albo lekko dodac gazu i jest ok :)
Wojteeek
MotoManiak
MotoManiak

Postprzez Komarcio » 3 lis 2007, o 12:22

Wibracje lusterek na wolnych obrotach to normalna sprawa.
30KM wydaje się w zupełności wystarczające. Ale 60KM pozostawia już pewien niedosyt ;)
Komarcio
MotoManiak
MotoManiak

Postprzez pawel15 » 7 lis 2007, o 10:18

Swir napisał(a):Widocznosc - bdb. mi wystarcza, duze szkla maja i dosc dobrze wyprofilowane ramiona.
"Rozstawiaja sie" ? Nie bardzo rozumiem ale jak zalozylem przy uzyciu tych oryginalnych objemek na kierownice i dobrze skrecilem to sie nie przestawiaja, raz ustawie i moge po dziurach jezdzic i git... Oczywiscie przy normalnych czynnosciach eksploatacyjnych Komara trzeba raz na jakis czas podociagac wszystkie srubki wiec te od lusterek tez dociagam... Ale mozna dac sprezynowe podkladki to wtedy wogole...

Właśnie o to mi chodziło czy jak się jeździ to czy nie zmieniają swojej pozycji :)
A co do osłon to gdyby dało się je zamontować jakoś tak aby zachodziły pod silnik i nie haczyło o błotnik przód i pedał hamulca to wtedy było by naprawdę spoko :).
**Wiele serc, jedno bicie ::: WSK ::: ponad życie**
Prawko B zdane :)!!!
Obrazek Piszę poprawnie po polsku.
pawel15
MotoManiak
MotoManiak

Postprzez Koner » 7 lis 2007, o 10:42

Jeszcze aż tak źle z tymi osłonami to nie wygląda :) Od przodu wydaje się dużo masywniejszy i trochę przypomina jawkę skuter.
Komar 2351,MZ 150 TS i VW Golf II

Orange County Choppers.

Piszę poprawnie po polsku.
Koner
MotoManiak
MotoManiak

Postprzez Wojteeek » 4 sty 2008, o 19:04

Dzis dokonalem zakupu SHL M17 Gazela. Z tego co zdążylem sprawdzić ( za zimno na dworze i garazu ) to :
Biegi raczej działają - 1 i 2 napewno. Nie ma bocznych osłon, rączki ssania, akumulatorów, gażnika, przedniej lampy.
Ma ktoś coś do sprzedania do tego modelu ?
Foty :

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Wojteeek
MotoManiak
MotoManiak

Postprzez ronio » 4 sty 2008, o 19:08

SHL super jak ine jezdziles an zadnych mocniejszych motorach to porzadnie odczujesz moc :P jakby co to ja mam rączke ssania
KOMAR'74
Suzuki GSXR 1000 K5
BMW E32 735i
ronio
Zwycięzca konkursu
Zwycięzca konkursu

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Nasze pojazdy, o nas