[gilera runner] co jest grane ?

Jeśli masz problem z motocyklem i nie wiesz jak go rozwiązać, napisz a na pewno ktoś Ci pomoże.
Regulamin działu
Przed założeniem nowego tematu upewnij się, że jego tytuł zawiera markę i model pojazdu jakiego dotyczy problem, najlepiej podane w nawiasie kwadratowym czyli [marka model] precyzyjny typ usterki. Ułatwi to korzystanie z wyszukiwarki.

Tematy, które nie będą spełniały podanych zasad zostaną usunięte.


    Przykłady: [Komar 2351] regulacja zapłonu
    Komar 2351 regulacja zapłonu
    Regulacja zapłonu Komar 2351

[gilera runner] co jest grane ?

Postprzez gruby66 » 21 sie 2008, o 23:22

Witam! Mam Gilere Runner i jak jade mniejwiećęj 500-600 metrów na gazie to mi gaśnie i tak jakby zalaewała się świeca;/ musze chwile poczekać i po pewnym czasie znowu , co się dzieje waszym zdaniem??
Ostatnio edytowano 17 maja 2009, o 11:53 przez gruby66, łącznie edytowano 1 raz
gruby66
MotoManiak
MotoManiak
 
Posty: 15
Dołączył(a): 9 lut 2008, o 21:17
Lokalizacja: Okolice Gdańska

[gilera runner] co jest grane ?

Postprzez Pani Kontekstowa » 21 sie 2008, o 23:22

Miejsce na reklamę
Pani Kontekstowa
 

Postprzez Komar Rider » 21 sie 2008, o 23:24

gruby66 napisał(a):musze chwile poczekać i po pewnym czasie znowu


znowu po 500-600 metrach gaśnie czy już dalej jedzie?
Obrazek
....::::KOMAR RIDER::::....
Avatar użytkownika
Komar Rider
@admin
@admin
 
Posty: 6013
Dołączył(a): 7 sie 2008, o 02:00
Lokalizacja: Rzepin
Pochwały: 1

Postprzez sssTOMEKsss » 21 sie 2008, o 23:24

moze sie po prostu swieca zagrzewa
jaka masz swiece?
jaka cieplota
Avatar użytkownika
sssTOMEKsss
MotoManiak
MotoManiak
 
Posty: 1566
Dołączył(a): 1 lis 2007, o 14:51
Lokalizacja: Chocz
Pochwały: 5

Postprzez gruby66 » 21 sie 2008, o 23:47

ja przejade 500-600 metrów, zgaśnie, po 10 minutach (może troche szybciej odpali) i potem znowu 500-600 metrów zgaśnie;/
gruby66
MotoManiak
MotoManiak
 
Posty: 15
Dołączył(a): 9 lut 2008, o 21:17
Lokalizacja: Okolice Gdańska

Postprzez Komar Rider » 21 sie 2008, o 23:56

No to zrób tak jak mówi sssTOMEKsss. Jeździłęm komarem na F95PS SUPER i przez jakiś czas była iskra a potem nagle znikała.
Obrazek
....::::KOMAR RIDER::::....
Avatar użytkownika
Komar Rider
@admin
@admin
 
Posty: 6013
Dołączył(a): 7 sie 2008, o 02:00
Lokalizacja: Rzepin
Pochwały: 1

Postprzez gruby66 » 22 sie 2008, o 00:00

to co po prostu świece spróbować wymienić???:D
gruby66
MotoManiak
MotoManiak
 
Posty: 15
Dołączył(a): 9 lut 2008, o 21:17
Lokalizacja: Okolice Gdańska

Postprzez gruby66 » 22 sie 2008, o 10:16

A i jeszcze jedno, rusza z wysokich obrotów tylko , co da się z tym zrobić??

Wariator ma coś do tego??
gruby66
MotoManiak
MotoManiak
 
Posty: 15
Dołączył(a): 9 lut 2008, o 21:17
Lokalizacja: Okolice Gdańska

Postprzez 600rr » 22 sie 2008, o 11:21

zmień dyszę w gaźniku na mniejszą ;)
Avatar użytkownika
600rr
MotoManiak
MotoManiak
 
Posty: 829
Dołączył(a): 17 sty 2008, o 13:41
Lokalizacja: SBE - Czeladź
Pochwały: 1
Pojazdy: KTM SMC 690 LC4 SUPERMOTO '11, SUZUKI GS500E '96, PEUGEOT SV 80 '98 , SEAT IBIZA 1,9 TDI '01

Postprzez gruby66 » 22 sie 2008, o 12:03

kurcze ale ja nie wiem nawet jaką ja mam;/ kupiłem go ledwo co;d a kopyto ma jak trza;D 2 razy lepsze niż keeway hurricane:D
gruby66
MotoManiak
MotoManiak
 
Posty: 15
Dołączył(a): 9 lut 2008, o 21:17
Lokalizacja: Okolice Gdańska

Postprzez gruby66 » 5 kwi 2009, o 17:43

witam ponownie , wyczyściłem, wyregulowałem gaźnik, wymieniłem pasek napedowy bo był *** ;/ i niestety ale nic mi to nie dało;/ na wolnych ładniutko chodzi , odpala na dotyk (rozrusznik i kop) ale gdy tylko chce jechać to nie ma szans ;/-


koleś ktory , mi robił gaźnik mowi ze to moze byc wina tłumika

co o tym sadzicie ??
gruby66
MotoManiak
MotoManiak
 
Posty: 15
Dołączył(a): 9 lut 2008, o 21:17
Lokalizacja: Okolice Gdańska

Postprzez sssTOMEKsss » 6 kwi 2009, o 16:30

w sumie moze być częsciowo zapchany

i na wolnych obrotach mała ilość spalonego paliwka normalnie przechodzi ale jak idzie go wiecej to sie zapycha cofa i moto łapie muła :]

mało prawdopodobne ale mozesz sprawdzic


a jesteś pewien ze gaźnik masz dobrze wyregulowany? bo to ze na wolnych dobrze chodzi to nie znaczy ze jest ok :]
Avatar użytkownika
sssTOMEKsss
MotoManiak
MotoManiak
 
Posty: 1566
Dołączył(a): 1 lis 2007, o 14:51
Lokalizacja: Chocz
Pochwały: 5

Postprzez Konrad » 6 kwi 2009, o 16:34

czy z tłumikiem czy bez to powinno chodzić. Można to sprawdzić ale to mało prawdopodobne. Miałem taki przypadek w hondzie dio, do wymiany była cewka i moduł. Jeżeli masz od kogoś pożyczyć te elementy to sprawdź je :wink:
Avatar użytkownika
Konrad
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
 
Posty: 7324
Dołączył(a): 8 cze 2007, o 14:42
Lokalizacja: Lędziny
Pochwały: 3

Postprzez michal.051 » 6 kwi 2009, o 18:30

Sprawdzałeś czy po przejechaniu tych 500-600 metrów jest iskra??
być może wina leży po stronie modułu zapłonowego / za niskiego poziomu paliwa w gaźniku
Sprzedam!!! Nowe wachacze przedniego zawieszenia oraz nowe zębatki napędowe 44 i 35 zębów komar.
Avatar użytkownika
michal.051
MotoManiak
MotoManiak
 
Posty: 777
Dołączył(a): 27 sie 2007, o 21:07
Lokalizacja: okolice Kielc

Postprzez Ziela » 6 kwi 2009, o 18:32

ja tak miałem jak pompka była uszkodzona i nie podawało prawidłowej dawki paliwa :wink:
Obrazek
Avatar użytkownika
Ziela
MotoManiak
MotoManiak
 
Posty: 494
Dołączył(a): 20 sty 2009, o 18:02
Lokalizacja: Kościelec/Koło/Konin (WLKP)

Postprzez gruby66 » 11 maja 2009, o 23:42

Hmmm ja niestety nie mam od kogo pożyczyć tych elementów, nie mam jak sprawdzić ;/ myślałem żeby go do serwisu oddać ale to pewnie sporo zabule , no ale w końcu bym chciał pojeździć bo chyba tylko z miesiąc na nim normalnie pojeździłęm ;/
gruby66
MotoManiak
MotoManiak
 
Posty: 15
Dołączył(a): 9 lut 2008, o 21:17
Lokalizacja: Okolice Gdańska


Powrót do Pomoc

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 29 gości